به گزارش خبرنگار
شادمان، اوقات در لغت به معنای زمانها و فراغت به مفهوم آسایش استراحت آسودگی و رهایی از کاری است.
در اصطلاح عبارت است از فرصت و زمانی که پس از به انجام رساندن کار و شغل روزانه باقی می ماند جامعه شناسان معتقدند که فراغت واقعیتی است که کاملاً تازه که با جامعه صنعتی و پدیده شهرنشینی به وجود آمده است و آن را نمی توان با بیکاری قرون گذشته مقایسه کرد.
بررسیها نشان میدهد که مجموعه برنامههای فراغتی ذیل در واقع یک مجموعه نسبتاً کامل هدفدار و اغلب از نوع برنامه های فعال در حوزه اوقات فراغت سالمندان است که چنانچه با طراحی و برنامهریزی دقیق و همه جانبه نسبت به اجرا و توسعه آنها در سطح کشور اقدام شود نتایج مثبتی در جهت رشد و ارتقای سالمندان به دنبال خواهد داشت و هر سالمندی با هر گرایشی میتواند با رغبت در یک یا چند برنامه فراغت شرکت کند.
شایان ذکر است که عناوین برنامه های زیر یا به صورت بل فعل مورد توجه سالمندان هستند و یا با رویکردهای روانشناسی سازگاری دارند.
- گردشگری (با تاکید گردشگری های دسته جمعی).
- مشارکت اجتماعی(شامل مشارکت جمعی سالمندان در فعالیت هایی از قبیل حفاظت از محیط زیست)
- فعالیت های فرهنگی (شامل مجموعه های آموزشی و انجام مسابقات در زمینههای مختلف فرهنگی و ورزشی)
-فعالیتهای هنری (شامل آموزش و آفرینش هنرهای معاصر به ویژه در زمینه موسیقی های سنتی)
-فعالیتهای قرآنی و دینی (شامل کلاسهای مختلف قرآنی احکام و اصول و عقاید)
سیاستگذاری و برنامهریزی تشویق و نظارت از جمله اقداماتی است که عموم دولتها در ارتباط با گذراندن اوقات فراغت سالمندان معمول می دارند.
برخورداری سالمندان از سرگرمی های جالب و جاذب تا حدودی و دست کم عدهای از آنها را به خود مشغول میکند و از شرکت در اقداماتی که ممکن است بر ضد حاکمیت سیاسی موجود باشد بازمیدارد.
دولتها به خصوص در مورد رسانه های جمعی مانند رادیو تلویزیون مطبوعات و همچنین مراکزی مانند سینما و باشگاه های ورزشی حساسیت بیشتری از خود نشان میدهند.
فعالیت های اوقات فراغت به دلیل جاذبه بالا و وجود بازار نیاز فراوان در حوزه سالمندان کاملاً توجیه اقتصادی دارد و ایجاب میکند که با ایجاد یک عزم ملی در جهت بسیج امکانات کشور اعم از بخش دولتی و غیردولتی در این زمینه اقدام شود.
هرگونه فعالیت در موضوع رفع نیازهای سالمندان باید با مشارکت فعال آنان همراه باشد به عبارت دیگر نسل سالمند باید در برنامههایی که مورد علاقه آنان است به صورت مسئولانه مشارکت کند. همچنین برنامههای اوقات فراغت سالمندان باید مستمر و پویا و پیوسته باشد و از اجرای برنامههای مقطعی ناهماهنگ و گذرا پرهیز شود.
این پژوهش با عنوان نیازهای اوقات فراغت سالمندان شهرستان قزوین توسط علی زارعی و شهین قربانی منتشر شده نیازهایاست، شما میتوانید با کلیک بر
روی نیازهای اوقات فراغت سالمندان شهرستان قزوین متن کامل این مقاله را مشاهده کنید.